Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

27. septembar – Pepermint

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 2

Dženifer Garner u ulozi majke koja se budi iz kome nakon što su joj muž i ćerka ubijeni u brutalnom napadu. Kad shvati da sistem štiti ubice od pravde, njena životna misija postaje osveta suprugove i detetove smrti. Provodi godine trenirajući kako bi pravdu uzela u svoje ruke.

Više projekcija biće održano u bioskopu Cineplexx Ušće.

28. spetembar – Žeđ za životom

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 3

Vinsent Van Gog je klasični tragični genije, njegova opsednutost slikanjem u kombinaciji sa mentalnim problemima vodi ga kroz život prepun promašaja i ljubavnih problema. Ne uspeva u svom pokušaju propovedanja rudarima, ne uspeva u vezama sa ženama. Uspeva osvojiti malo poštovanja među kolegama umetnicima, ali i dalje se ne snalazi u njihovom društvu. Jedina stvar koja ga izvlači iz ponora je njegov brat Teo, koji čini sve kako bi mu pomogao…

Film će biti prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci u 17 časova.

29. septembar  – Digitalna premijera filma Nacionalna klasa

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 4

Digitalno restaurirana verzija filma „Nacionalna klasa“ biće premijerno prikazana pred beogradskom publikom u subotu, u Studentskom parku od 20 časova.

„Srećna sam što sam deo ovog kultnog filma. Mislim da je ovo potez koji vraća veru da kultura nešto znači, da je potrebna i da treba ulagati u nju“, rekla je Gorica Popović na promociji, kada je najavljeno još ovakvih poduhvata do kraja godine.

Film „Nacionalna klasa“ je jedan od kultnih jugoslovenskih klasika u režiji Gorana Markovića. Glavni junak priče je čuveni Flojd koga tumači Dragan Nikolić, a uloge u ovom filmu su zabeležili i: Gorica Popović, Voja Brajović, Bora Todorović, Irfan Mensur i drugi.

30. septembar – Ljubav na pesku

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 5

Mladi Deni i njegova majka, Laura žive idiličnim životom u retko naseljenoj kalifornijskoj regiji, Big Sur. Kako bi im dodatno olakšala život Laura sama podučava Denija. No nakon nesreće u kojoj Deni upuca jelena vlasti joj odluče oduzeti sina i smestiti ga u katoličku školu. Ovaj iznenandni događaj u potpunosti će promeniti njen život.

Upravnik te škole ispočetka je šokiran vatrenom i slobodnoumnom Laurom, no to ih neće sprečiti da se upuste u zabranjenu ljubavnu vezu.

Glumačke zvezde, Ričard Barton i Elizabet Tejlor, u glavnim su ulogama u ovoj romantičnoj priči o zabranjenoj ljubavi. Film je osvojio Oskara za najbolju pesmu.

Film će biti prikazan u 19 časova u Jugoslovenskoj kinoteka.

1. oktobar – Sibir

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 6

Borba počinje kada dijamant nestane, a ruska mafija koja ga želi gubi strpljenje. Akcija, ruski mafijaši i hladna sibirska zima, nisu jedine odlike ovog filma, tu je i malo romantičnija strana priče, nepokolebljiva ljubav koja se rađa između Lukasa i ruskinje Katje (Ana Ularu).
Glumačku ekipu, pored Rivsa, upotpunjuju ruski glumački veteran Paša Lučnikov i rumunska glumica Ana Uluru, koja svoju karijeru zasniva uglavnom na pozorištu, ali se u ovom filmu pokazala i kao glumica dostojna filmskog platna.

Projekcija će biti održana u bioskopu Fontana u 21 čas.

2. oktobar – Stopalići

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 7

Ono što se do sada smatralo mitom, postaje stvarnost kada jeti Migo doživi susret s čovekom. Migovo otkriće donosi mu slavu i devojku iz snova, ali baca njegov svet u haos.

Bioskop Cineplexx Ušće.

3. oktobar – Zlogonje

Filmski vodič od 27. do 3. oktobra 8

Ovo je priča o dvoje desetogodišnjaka koji, boreći se protiv maćehe – veštice, na zreo način uspevaju da savladaju pretnju pobeđujući svoje strahove. Filmom se otvaraju ozbiljne teme koje se tiču odrastanja, porodice, dečijih emocija donoseći važne poruke mlađoj publici. Glavne uloge tumače mladi glumci, tinejdžeri, Mihajlo Milavić kao Jovan i Silma Mahmuti kao Milica.

Film će biti prikazan u bioskopu Fontana od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari