„Fire shut up in my Bones“ na velikom platnu Sinepleks bioskopa 1Foto: Promo

„Fire shut up in my Bones“, delo koje predstavlja istorijski momenat za Metropoliten – prva opera crnog kompozitora na sceni najslavnije dvorane u svetu, stiže nam u subotu, 23. oktobra u 18.55, na veliko platno Sinepleks bioskopa, u direktnom prenosu iz Njujorka.

Džez muzičar i kompozitor Terens Blenčard osvojio je nagradu Gremi za ovo delo, nastalo po libretu Kejsi Lemons (adaptacija memoara Čarlsa Bloua), u režiji Džejmsa Robinsona i Kamil A. Braun.

Orkestrom diriguje Janik Nezet-Seguin, muzički direktor Metropoliten opere, a publika će imati priliku da čuje  bariton Vila Livermana, jednog od najuzbudljivijih mladih operskih umetnika

Pored Livermana koji glumi Čarlsa, tu su i sopran Ejndžel Blu (u ulozi Sudbine, Samoće i Grete), i Latonia Mur (Bili).

Radnja opere dešava se u okolini siromašnog grada Gibslanda na severozapadu Luizijane, i prati priču o Čarlsu od njegovog detinstva do odrasle dobi.

Ovo izuzetno delo vodi publiku na jedno uzbudljivo, duboko, i emotivno muzičko – dramsko putovanje, u kome je Blančard dočarao spoj džeza, oštrih melodija i vrlo zamršenu orkestarsku paletu.

U svetu, pored toga što je poznat kao sjajan stvaralac u raznim oblicima i žanrovima, Blančard se posebno proslavio bliskom saradnjom sa rediteljem Spajkom Lijem u njegovim dostignućima, i kao nagrađivani kompozitor u više od 60 filmskih ostvarenja.

Ulaznice za operu mogu se kupiti na blagajni Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari