FRKA - Letnja filmska radionica Kragujevac 1Foto: Promo

 

Po osmi put, na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 1. avgusta održaće se FRKA – Letnja filmska radionica Kragujevac.

– Ova jedinstvena manifestacija okuplja kreativce svih uzrasta, bez obzira na njihovo iskustvo u filmskoj industriji. Svi su dobrodošli da se pridruže ovoj filmskoj avanturi – od mladih entuzijasta do iskusnih profesionalaca željnih novih izazova, najavljuju organizatori, po kojima i ove godine FRKA „donosi obilje zanimljivih i korisnih sadržaja koji će inspirisati sve učesnike”.

Na radionici će biti pokrivene različite oblasti filmskog stvaralaštva, kao što su scenario, režija, kamera, montaža, produkcija, dizajn zvuka i filmska kritika, a predavači su stručnjaci i profesionalci sa dokazanim uspehom u svojim oblastima.

Deo radionice biće teorijski, a deo će biti praktičan.

Ovogodišnja FRKA će se održati od 1. avgusta, u dva termina – prepodnevnom i večernjem, kako bi što više filmskih entuzijasta moglo da učestvuje i oseti čaroliju ovog događaja.

Učešće na radionici je potpuno besplatno, međutim, broj mesta je ograničen. Stoga, svi zainteresovani su pozvani da se prijave putem mejla na adresu: [email protected] najkasnije do 30. jula 2023. godine.

Prijava treba da sadrži osnovne informacije o učesniku – ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, zanimanje i interesovanje za određenu oblast filmskog stvaralaštva.

Organizator FRKE je udruženje Forma, pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari