Garaž-pank sa elementima Jungove teorije 1Foto: Promo

Bend Šajzerbiterlemon, beogradski garaž-pank trio objavio je, prošle nedelje, novi spot, za pesmu „Mrak“, sa ovogodišnjeg debi albuma „Iza naših zidova“ – navedeno je u saopštenju za medije.

U saopštenju je istaknuto da je ovo je treći spot-singl Šajzera, posle pesama „O idolima“ i „Sneg“, sa njihovog albuma prvenca.

Režiserka Vedrana Vukojević, kazala je da je spot inspirisan elementima Jungove teorije kolektivno nesvesnog, animom i animusom.

– Njih dvoje su sazdani od čopora koji oslikavaju njihovo kolektivno nesvesno, žena je spoznala svog animusa, ona je slobodna i usklađena je sa svojim čoporom. Anima muškarca je potisnuta, čopor mu je izgubljen i zarobljava ga. Kroz nju on otvara vrata svojoj animi i svi zajedno izlaze iz mraka – ukazala je Vukojević.

Direktor fotografije je Vladimir Đurić, dok kostim potpisuje Suna Kažić. U glavnim ulogama su Mina Sovtić i Nikola Milivojević.

„Mrak“ možete pogledati na youtube kanalu benda:

Šajzerbiterlemon će sledeću godinu započeti nastupom na MENT festivalu u Ljubljani, a zatim nastaviti sa nizom koncerata po zemljama regiona na kojima će promovisati kako svoj debi album, tako i Hali gali kompilaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari