Gari OldmanFoto: EPA-EFE/Alberto Pezzali / POOL

Gari Oldman ima dugu i plodonosnu karijeru i može se pohvaliti sjajnim ulogama. Engleski glumac je ostvario zapažene role u trilogiji „The Dark Knight“, filmovima „Darkest Hour“, „Leon“, „JFK“ i „Tinker Tailor Soldier Spy“.

Međutim, Gari Oldman smatra da mu je jedna filmska franšiza naročito pomogla u karijeri i značajno mu olakšala život. U pitanju je filmski serijal o književnom junaku Hariju Poteru.

Poznati glumac se 2004. godine prvi put pojavio u jednom od filmova iz ove franšize. U ostvarenju „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban“, on je igrao Sirijusa Bleka, a istog lika je tumačio i u filmovima „Harry Potter and the Goblet of Fire“, „Harry Potter and the Order of the Phoenix“ i „Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2“.

Gari Oldman se osvrnuo na svoju karijeru u popularnoj emisiji

Glumac je u razgovoru s Dru Berimor u njenoj emisiji otkrio koliko mu je uloga u ovom filmskom serijalu pomogla u karijeri.

„S 42 godine bio sam razveden i imao starateljstvo nad svojim sinovima. To je samo po sebi bilo teško jer su holivudski filmovi tada počeli da se snimaju u Budimpešti, Pragu, Australiji i drugim lokacijama po svetu. Hvala Bogu na Hariju Poteru. Hari Poter, a kasnije i Betman, spasli su me zato što sam za malo posla bio puno plaćen i mogao sam više vremena da provodim kući sa svojim sinovima“, rekao je glumac, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari