HBO potvrdio da stiže serija o Hariju Poteru, pogledajte najavu 1Foto: 1492 Pictures / Heyday Films / AFP / Profimedia

Ono o čemu se dugo pričalo sada je konačno i zvanično potvrđeno – HBO će snimati seriju o Hariju Poteru, a u njoj će glumiti potpuno nova postava.

U okviru presentacije servisa Warner Bros. Discovery, kada je rečeno da će se HBO Max i Discovery+ spojiti u servis jednostavnog imena Max, objavljena je i najava za ovu seriju.

„Vaše pismo za Hogvorts je ove. Max je naručio prvu seriju o Hariju Poteru, vernu adaptaciju kultnih knjiga“, piše u najavi uz kratki video.

Što se tiče radnje, najavljeno je da će svaka sezona serije obrađivati jednu knjigu iz ovog serijala, što znači da će ona trajati „decenijama“, po rečima ove kuće.

„Hari Poter je kulturni fenomen i jasno je da ljubav i glad prema novom sadržaju iz sveta čarobnjaka i dalje traju. Nova Max Original serija zaroniće duboko u svaku od čuvenih knjiga koje fanovi obožavaju svih ovih godina.“

Servis Max će producirati seriju zajedno sa kompanijama Brontë Film and TV i Warner Bros. Television, dok će izvršni producenti biti Dž. K. Rouling, Nil Bler i Rut Kenli Lets.

„Posvećenost servisa Max očuvanju integriteta mojih knjiga mi je važna i radujem se što ću biti deo ove nove adaptacije koja će omogućiti nivo dubine i detalja koje su moguće samo u formi dugotrajne televizijski serije“, rekla je Rouling.

Ova franšiza popularna je u raznim medijima, dobila je filmske adaptacije svake knjige u serijalu, potom tri spinof filma Fantastične zveri, Brodvejsku adaptaciju predstave Hari Poter i ukleto dete, kao i nekoliko video igara, od kojih je trenutno aktuelna Hogwarts Legacy.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari