Glumci serije „Stranger Things" dobiće višemilionske povišice za finalnu sezonu serije 1Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Planetarno popularna serija Stranger Things završiće se petom sezonom, a glumačka ekipa dobiće znatno veće čekove nego u ranijim sezonama, što i ne iznenađuje toliko.

Peta sezona serije snimaće se najverovatnije ubrzo, ali će premijeru imati tek 2025. godine, ali već su se pojavili izveštaji o tome kako je Netfliks pregovarao sa glumcima oko plata. Navodno je sve podeljeno u četiri nivoa plata.

U najvišem nivou su Vinona Rajder i Dejvid Habor, kao jedini odrasli glumci u vodećim ulogama, a njigova zarada za petu sezonu trebalo bi da bude pod 9,5 miliona američkih dolara.

Drugi nivo obuhvata originalne članove glavne postave u tinejdžerskim ulogama – Gejtena Mataraca, Kejleba Meklaflina, Nou Šnapa, Fina Vulfharda i Sejdi Sink i oni bi trebalo da zarade nešto iznad 7 miliona dolara po sezoni.

Treći nivo čine stariji tinejdžeri, odnosno Natalija Dajer, Maja Hok, Čarli Hiton i Džo Kiri i očekuje se da će njihova pojedinačna zarada biti nešto iznad 6 miliona dolara.

Primećeno je da je Mili Bobi Braun izuzeta iz ove kategorizacije, ali to je zbog toga što ona ima drugačiji dogovor sa Netfliksom koji obuhvata dva filma o Enoli Holms, kao i rolu u predstojećem ostvarenju The Electric State.

Izvor: Hypebeast

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari