Glumica Jovana Stojiljković u žiriju Sarajevo Film Festivala 1Jovana Stojiljković Foto: SFF

Naša glumica Jovana Stojiljković, peta je članica 25. jubilarnog Sarajevo film festivala (SFF), eksluzivno je objavio deo tima ove manifestacije u Beogradu.

Glumica iz Srbije odlučivaće o dobitnicima nagrada Srce Sarajeva – igrani film zajedno sa rediteljem i scenaristom Ruben Östlundom (predsednik žirija), direktorom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu Bero Beyerom, direktorkom za razvoj originalnih filmskih sadržaja i akvizicija u Netflix-u, Funom Madukom i rediteljkom Teonom Strugar Mitevskom. Sve ovo i mnogo više, saznali su mediji i filmski radnici na promociji 25. Sarajevo film festivala u Beogradu.

Jovan Marjanović, direktor CineLink Industry Days SFF je istakao značaj promocije SFF u glavnom gradu Srtbije kao centralnoj tački po broju filmova, autora i profesionalaca iz filmske i TV industrije:

– Za nas je izuzetno važno doći u Beograd i predstaviti predstojeće izdanje Sarajevo Film Festivala. Filmski i televizijski sektor u regionu je tržište koje funkcioniše sinhronizovano, i Sarajevo Film Festival svoju ulogu vidi centralnom u tom smislu, a Beograd kao jedno od najvažnijih mesta u regionu – istakao je Marjanović

On je povodom odluke da Jovana Stojiljković bude deo ovogodišnjeg žirija SFF rekao da je ona , pre svega sjajna glumica i neko koga na SFF poznaju preko njenih mnogobrojnih uloga.

– Želimo da žiri Sarajevo Film Festivala predstavlja kako svetsku tako i regionalnu kinematografiju, da je sastavljen od profesionalaca različitih zanimanja unutar kinematografije, što doprinosi kvalitetu prosuđivanja o filmovima koji se prikazuju na festivalu. Upravo tako vidimo Jovaninu ulogu u tom sastavu – kao nekog ko će doprineti konverzaciji o tome šta je savremeni film u regionu danas. – zaključio je Jovan Marjanović

– „Počastvovana sam pozivom da na ovogodišnjem izdanju budem deo žirija, i u isto vreme osećam veliku odgovornost jer sam pre samo nekoliko godina učestvovala na festivalu kroz film, a sada sam deo žirija. – rekla je Stojiljković, dodajući da je zahvalna na poverenju koje joj ukazano.

– Raduje me novo iskustvo u okviru Sarajevo Film Festivala na kome vlada dobra atmosfera , a radujem se i novim filmovima koje ću imati priliku da pogledam“, poručila je Jovana Stojiljković. Na beogradskoj promociji je o značaju festivala za Sarajevo govorio i Nermin Muzur, predsednik Poverenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo. On je rekao da se broj turista za vreme trajanja festivala udvostruči i da grad tad promeni svoji izgled i ritam.

– Pozivam vas da dođete, osetite poseban ritam grada, uživate u filmovima i programima SFF i da budete među gotovo 80.000 zadovoljnih gostiju grada filma, poručio je Nermin Muzur.

Ovogodišnji Sarajevo film festival biće održan od 16. do 23. avgusta pod pokroviteljstvom UNECO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari