Hari Stajls pobednik Brit Awardsa 1Hari Stajls, foto: ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia

Hari Stajls je apsolutni pobednik Brit Awardsa, osvojio je četiri nagrade, tačnije, osvojio je sve nagrade za koje je nominovan.

Na dodeli britanskih muzičkih nagrada u londonskoj O2 Areni, Stajls je nagrađen za album godine Harry’s House, pesmu godine As It Was, izvođača godine i najbolji pop/R&B nastup.

„Ova je noć za mene bila stvarno, stvarno posebna i nikad je neću zaboraviti“, izjavio je Stajls, koji je prošle nedelje već osvojio Gremi. Stajls je takođe zahvalio svojim bivšim kolegama iz benda One Direction.

Ženski indie rock bend Wet Leg bili su drugi veliki pobednici večeri, jer su hitmejkeri Chaise Longue nagrađeni za najbolju britansku grupu i najboljeg novog izvođača. Izgubili su, međutim, od The 1975 u kategoriji Alt/Rock (o kojoj odlučuju fanovi) i od Stylesa u kategoriji Album godine, piše Index.hr.

Bijonse takođe osvojila nagradu
Drugu rodno neutralnu nagradu za međunarodnog izvođača godine osvojila je američka zvezda Bijonse, koja je nagrađena i za međunarodnu pesmu godine, za Break My Soul. Bijonse nije došla na dodelu nagrade, ali se publici obratila putem videoporuke kako bi prihvatila nagrade. Zahvalila je svojim fanovima u Britaniji i završila govor porukom – „Vidimo se na turneji!“

Što se tiče ostalih dobitnika britanskih muzičkih nagrada, engleski pop rock bend The 1975 osvojio je nagradu za najbolju rock/alternativni nastup, njih ćemo ovog leta gledati u Srbiji,  najbolja međunarodna grupa je Fontaines DC, zvezdom u usponu proglašen je britanska R&B grupa Flo, za najbolji plesni nastup nagrađena je Becky Hill, a 23-godišnji reper Aitch odnio je nagradu za najboljeg hip-hop/grime/rap izvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari