Hiljadu najboljih vodiča kroz život 1

U nameri da širu javnost upozna sa stručnim i naučnim stvaralaštvom prosvetnih radnika, udruženje Klet društvo za razvoj obrazovanja objavio je Leksikona stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju, koji su priredili prof. dr Milenko Kundačina i mr. Mirjana Pajić.

Svrha Leksikona, koji je promovisan na Sajmu knjiga, jeste da predstavi prosvetne radnike koji su stvarali i koji i dalje aktivno stvaraju, a po objektivnim rezultatima se izdvajaju od kolega iz profesije. Među koricama ovog luksuznog izdanja u tvrdom povezu, na čak 704 strane, nalazi se 1.000 najboljih vodiča kroz život – vaspitača, učitelja, nastavnika, pedagoga – koji su generacije najmlađih vaspitavali, naoružavali znanjem, razigravali im duh i maštu. „Oni su učenje pretvarali u radost saznavanja, a školu u najdražu ustanovu.

Ostali su u dušama i srcima svojih učenika, koji ni u trenucima najvećih životnih uspeha nisu zaboravljali svoje učitelje, svesni toga da su zahvaljujući i njima ostvarili značajne rezultate. Takvi vaspitači su razgorevali u svojim učenicima prirodne nadarenosti i sposobnosti, pomagali im da postanu celovite ličnosti, da budu i znalci i humanisti, da svojim znanjem doprinose svojoj otadžbini. Najbolji primeri takvog znalačkog, plemenitog i odgovornog rada sabrani su u ovom Leksikonu stvaralaca i treba da budu poznati i široj javnosti.

Ovaj leksikon će svakog prosvetnog radnika podstaći da se usavršava, jer i oni najbolji uvek mogu težiti ka boljem“, kaže prof. dr Mladen Vilotijević, recenzent Leksikona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari