Horski festival 12. septembra u Zrenjaninu na otvorenom 1Foto: M.P.

Zrenjanin je domaćin horskog festivala „Slobodan Bursać“ u subotu, 12. septembra u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina, sa početkom u 20 časova.

Ovo je sedmo izadnje festivala, koji se prvi put održava na otvorenom, uz poštovanje epidemioloških mera. Ove godine će na festivalu nastupiti zrenjaninski horovi, a festival će biti održan u formatu celovečernjeg koncerta kojim se simbolično nastaviti njegov kontinuitet.

-U skladu sa epidemiološkom situacijom i broj posetilaca će biti ograničen, a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Iz istog razloga je smanjen i broj horova koji če se pojaviti na festivalu, pri čemu će to biti mali horovi, do šesnaest pevača, okteti i kvarteti da bi na taj način i pevači mogli da stoje na propisanom rastojanju – navode organizatori.

Publika će imati priliku da čuje Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice”, dirigent Zorica Kecić, muški sastav „Klapa Pannonica“, dirigent Zorica Kozlovački, vokalni kvartet „Vita Brevis” koji priprema Aniko Kiš Gardinovački, kao i Zrenjaninski kamerni hor, dirigent Andrea Poša.

Na festivalu će nastupiti i Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, dirigent Senka Milisavljević i Dečiji hor Sanjalice kreativnog centra „Kolegijum” kojim diriguje Sanja Popović.

Između nastupa horova publika će moći da vidi spotove zrenjaninskih,  tako i horova iz inostranstva koji su snimani u toku izolacije. Tokom cele večeri biće organizovan live stream putem YouTube kanala i Facebook stranice, a prenos će biti moguće pratiti i preko video-bima na Trgu Slobode. Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanin i KulturKick

Creative Productions. Festival su podržali Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i kompanija PerSu. Ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari