Hubač: Ne mogu da komentarišem svoju smenu 1Foto: Printsreen

Smenjeni direktor Drame Narodnog pozorišta Željko Hubač izjavio je danas da ne bi trebalo da on u ovom trenutku komentariše tu odluku.

 

 

On je za TV N1 rekao da ne može da komentariše smenu ni kao čovek, ni kao umetnik.

„Mislim da je u ovom trenutku to stvar lepog vaspitanja, dakle, ja mogu da ponovim za bilo koji medij sve ono što sam govorio poslednje četiri godine, to nije problem, ali ovu odluku u ovom trenutku ne mogu da komentarišem, jer mislim da ne treba da je komentarišem“, rekao je Hubač.

Hubač je u intervjuu „Politici“ od subote rekao da je budžet Drame za produkciju u ovoj godini smanjen za skoro 30 odsto, kao i da u jubilarnoj sezoni neće biti premijere punih sedam meseci.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić je, kako je juče saopšteno, doneo odluku da smeni v.d. direktora Drame Željka Hubača i direktora Opere Janka Sinadinovića i na njihova mesta postavi reditelja Juga Radivojevića, odnosno primadonu Jasminu Trumbetaš Petrović.

„Uz zahvalnost na radu i angažovanju, dosadašnji direktori Željko Hubač i Janko Sinadinović vraćaju se svojim redovnim dužnostima, dramaturga i operskog prvaka u Narodnom pozorištu, ostajući u najužem umetničkom timu koji će kreirati profil Drame i Opere“, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari