Humanitarno izvođenje predstave „Christopher Thomas Knight” u kragujevačkom Teatru „Za Anin život” 1Foto: Nenad Borisavljević

 

Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca, sutra, u subotu 17. juna, izvešće svoju premijeru „Christopher Thomas Knight”, a sav dobrovoljni prilog biće uplaćen u humanitarne svrhe, u sklopu akcije „Za Anin život!”.

Iz kragujevačkog pozorišta pozivaju sugrađane da prisustvujeu predstavi i da „svi zajedno u što većem broju pomognemo našoj Kragujevčanki”.

U junu mesecu prošle godine, Ana Miletić (41) odlazi na rutinski pregled usled tegoba u vidu umora i glavobolja koje su posebno izražene noću i bude je iz sna. Na žalost, Ani je dijagnostikovan zloćudni karcinom – Glioblastoma multiforme gradus 4.

Operisana je na neurohirurškoj klinici u Beogradu 17. juna 2022. godine, primala hemio i radio terapije ali nakon toga su sve opcije lečenje u našoj zemlji bile iscrpljene.

S obzirom da se radi o vrlo agresivnom tumoru, bilo je neophodno da nakon sprovedenih terapija u Srbiji, Ana što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija lekom Delytact.

U decembru 2022. godine Ana je uspešno primila prvu dozu terapije hirurškim putem u bolnici medicinske istraživačke institucije „IMSU” u Japanu, a efekti ove nove, napredne terapije videće se tek za šest do devet meseci.

Po protokolu lečenja predviđeno je primanje od 2 do 6 doza uz konstantno praćenje putem najsavremenijih dijagnostičkih metoda.

Humanitarno izvođenje predstave „Christopher Thomas Knight” u kragujevačkom Teatru „Za Anin život” 2Porodica se zahvaljuje svima koji su do sada pomogli Ani i moli da joj i na dalje pruže podršku da Ana iz ove borbe za život izađe kao pobednik.

Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, terapije, specijalističke preglede i analize, ortopedska pomagala, putne i troškove smeštaja tokom lečenja.

Sredstva za lečenje Ane Miletić, možete donirati i putem SMS poruka 1321 na 3030 i takođe 1321 na broj 455.

Predstava „Christopher Thomas Knight” koje je imala svoju premijeru na Velikoj sceni kragujevačkog Teatra 16. maja, nastala je po tekstu Petra Mihajlovića u režiji Juga Đorđevića.

U predstavi igraju: Miloš Krstović, Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović, Nadežda Jakovljević, Miloš Pantić, Avram Cvetković i Dragoslav Tanasković. Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, dok je za komponovanje muzike bio zadužen Dragoslav Tanasković – Trnda.

Stručni saradnik za znakovni jezik – Katarina Vučenović, je tumač znakovnog jezika u predstavi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari