Ida PresterFoto: Miroslav Milic/ATAImages

 

Brojne su reakcije na tragediju i ubistva koja su se desila u Gradačcu, a jedna od onih koja se istakla jeste hrvatska pevačica Ida Prester. Ona je, naime, posvetila pesmu ubijenoj Nizami Hećimović, a večeras je i na crvenom tepihu Sarajevo film festivala poslala snažnu poruku.

Prester se na crvenom tepihu Sarajevo film festivala pojavila sa natpisima „Stop femicide“ i „Nizama“, prenosi N1 Sarajevo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

Podsetimo, Prester je pesmu napisala 24 sata nakon strašnog zločina u Gradačcu.

„Posljednja 24 sata pisala sam ovu pesmu, podstaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se, nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalim od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj talas agresije povređenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? Nemam odgovor. Mogu samo napisati pesmu za posvetu. Proći će još meseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči. Beležim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pevati na koncertima i napraviti štit od naših tela“, napisala je Ida uz video u kojem peva novu pesmu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari