Ikar iz Zakarpatja

Ostavite komentar

  1. Lepe li priče! Živeo sam preko 20 godina u Ukrajini, sa poslom je obišao uzduž i popreko, družio se sa slikarima, piscima, pijanistima i glumcima, koji su od gubitnika u prošlom veku i stoleću postali ozbiljni igrači na likovnoj, književnoj, muzičkoj i filmskoj sceni. Nravno ne svi, već oni čiji je kvalitet, rad i talenat prepoznao zapadni konzument. Andrej Lipka je najprodorniji u čitavoj plejadi mladih pisaca, poliglota i erudita, pametan, mudar i hrabar. Ima podršku prekrasne supruge i još lepše ćerkice. Želim mu uspeha u svemu što radi!

Ostavite komentar

Kultura

viminacijum foto promo

Predavanje o genetskom poreklu balkanskih naroda u SANU

Predavanje čuvenog španskog biologa Karlesa Lalueza Foksa, profesora sa Univerziteta u Barseloni i nekadašnjeg predavača na Oksfordu i Kembridžu, danas (utorak) u SANU najavljeno je kao spektakularno. Profesor Foks je stručnjak za drevne DNK, a njegova beogradska tema na Vidovdan biće „Slovenske migracije i genetičko poreklo balkanskih naroda”.

Naslovna strana

28. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.