Izložba crteža na Svetski dan pozorišta: Klovnovi, veseli omiljeni drugari Vesne Čipčić koji nemaju suze 1Foto FoNet/ Milica Vučković

U Beogradskom dramskom pozorištu, matičnoj kući u kojoj je u nizu decenija ostvarila brojne uloge, glumica Vesna Čipčić predstaviće se tematskom izložbom crteža klovnova „Moji omiljeni prijatelji“, koju će u ponedeljak, 27. marta na Svetski dan pozorišta, u foajeu teatra u 19 časova, otvoriti likovna umetnica iz Mađarske Beata Rostas i reditelj Gorčin Stojanović.

Pored velike karijere koju je ostvarila, Vesna Čipčić je godinama bila posvećena i hobiju, tematskom crtanju svojih omiljenih junaka – klovnova.

– Događalo se da po dvanaest sati provedem za stolom sa olovkom i bojama u ruci družeći se sa svojim klovnovima. Zaboravljala bih da jedem i spavam. Oni su postali najintimniji deo mene. I najličniji i najradosniji – objasnila je popularna glumica.

Njeni likovni radovi izlagani su na više izložbi u Holandiji, Mađarskoj, kao i u rodnoj Kikindi.

Izložba crteža na Svetski dan pozorišta: Klovnovi, veseli omiljeni drugari Vesne Čipčić koji nemaju suze 2
Foto promo Dragana Udovičić /BDP

– Organizatore izložbi u Holandiji i Mađarskoj molila sam da ispod svake slike, na holandskom, odnosno mađarskom, slažu i napišu „prodata”. Bojala sam se da slučajno nekome ne padne na pamet da mi ih otuđi, da ne bih plakala za mojim klovnovima koji ama baš nikada ne plaču – kaže Vesna Čipčić, dodajući da je bilo raznih ponuda da svoje crteže izlaže u Beogradu.

Izložba crteža na Svetski dan pozorišta: Klovnovi, veseli omiljeni drugari Vesne Čipčić koji nemaju suze 3
Foto promo Dragana Udovičić /BDP

– Ja sam čekala ovo mesto koje mi je ponudio upravnik Jug Radivojević. Beogradsko dramsko pozorište je moja druga kuća u kojoj sam postigla svoje najveće glumačke uspehe, u kome i danas igram. I zato mi je posebno drago što su moji „Klovnovi” upravo ovde, na najboljem mestu u ovom gradu.

A o „Mojim veselim drugarima” Nenad Grujičić je zapisao:

„Klovnovi Vesne Čipčić nemaju suze, oni su radosni i skakutavi, umiveni brujem muzike iz različitih instrumenata, komedijanti sa ozbiljnim namerama da razluče dobro i zlo“, navodi Grujičić.

„Nema sumnje, ova umetnica našla je u svojim likovnim radovima utočište i beg od pomahnitalog žrvnja stvarnosti. Katarzični sev iz pokreta, gestova i mimike njenih klovnova, ima lekovito dejstvo i na publiku koja se najednom prene i ozari u susretu sa slikama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari