Izložba fotografija o Novom talasu na Kalemegdanu 1Foto: Brajan Branislav Rašić

Izložba fotografija pod nazivom Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021), autora Zorice Kojić i Dragana Ambrozića (dizajn izložbe: Dobrila Stevanić), u organizaciji JP „Beogradska tvrđava“, otvara se u četvrtak, 22. aprila, od 18 časova, uz specijalne koncertne goste – mladi garažni bend Šajzerbiterlemon.

Izložba po prvi put na jednom mestu predstavlja antologijske snimke četiri naša ugledna fotografa, koji su tokom 1980. i 1981. izuzetno kreativno pratili razvoj ove scene: Goranke Matić, Gorana Vejvode, Brajana Branislava Rašića, te Branka Gavrića, autora omota za legendarnu kompilaciju kakva je „Paket aranžman“.

Njihove fotografije nas bez suvišne nostalgije uvode u atmosferu pre i posle snimanja ovog albuma, vraćajući nas, kroz prizore sa ulica i iz koncertnih prostora, slobodarskom beogradskom duhu onog doba i njegovim glavnim muzičkim herojima, tada hrabrim dvadesetogodišnjacima punim planova.

Postavka će moći da se pogleda tokom aprila i maja na Kalemegdanu, na Platou ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Izložba fotografija o Novom talasu na Kalemegdanu”

  1. Neverovatno…ni jedan komentar na prelep dogadjaj…Stvarno smo prsli kao drustvo.

  2. Kako „komentarisati“ fotku „Idola“ a na njoj se „izbecio“ krle !! A on,danas,predstavlja sve ono protiv cega su „Idoli“ bili !! Tuzno al’ istinito ! Pa je svaki „komentar“ suvisan i bio bi kontraproduktivan !!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.