Izložba "Masteraši 2020/21" 1Foto: FLU

U izlozima Galerije Fakulteta likovne umetnosti, u Knez Mihailovoj ulici, tokom celog dana do 20. maja može se pogledati izložba radova master studenata iz klase profesora Radomira Kneževića.

Na izložbi pod nazivom „Masteraši 2020/21“ svoje radove izlažu Marija Vukotić, Sarah Iva Vujin, Marija Janićijević i Nedžma Zukorlić.

„Žvrljanje“ Dušice Pejić

Izložba crteža „Žvrljanje“ umetnice Dušice Pejić može se videti u galeriji Haos do 13. maja. Teoretičarka umetnosti Aleksandra Lazar predstavljajući izložbu u svom autorskom tekstu kaže da Dušica Pejić oduvek tvrdi da je njen rad centriran na pokretu – bilo teksta, energije ili tela – a u novonastalom opusu naslućuju se novi odnosi i tenzije.

Izložba "Masteraši 2020/21" 2
Foto;: Galerija Haos

„Umetnica se udaljava od ranijih pretežno monohromatskih kompozicija u paletu dinamičnih bojenih površina sa baletskom modulacijom balansiranog, elegantnog poteza pastelom, koje možemo čitati i kao odnos amplituda, frekvencija i modulacija prisutnih u zvučno-senzornim talasima. U prostor oblikovan likovnim elementima uplivava iskra linearne modulacije zvuka i manifestacije pokreta.“ . Navodi Aleksandra Lazarov u tekstu kataloga izložbe.

Dušica Pejić (1976) je završila master i osnovne studije na katedri za slikarstvo Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u klasi profesora Milana Blanuše.

Završila je specijalističke studije na katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na odseku za Grafički dizajn.

Izlaže samostalno i grupno od 2000. godine u zemlji i inostranstvu. Uvrštena je u osam najistaknutijih autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu u Srbiji posle 2000. godine, u projektu Vasilija B. Sujića.

Saradnica je na projektima povezivanja i umrežavanja različitih umetničkih izraza. NJeni radovi se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari