Izložba slika i skulptura troje profesora iz Trebinja u kragujevačkoj Galeriji „Mostovi Balkana” 1Foto: Promo

Izložbena postavka slika i skluptura pod nazivom „Transfigurcija vremena i prostora” autora profesora sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje: Radmile Lizdek, Sava Rupića i Branka Milanovića, otvara se večeras, u Gradskoj galeriji „Mostovi Balkana” u Kragujevcu.

„Pitanja koja prodiru u samu srž suštine našeg postojanja u svetu prolaznosti i propadanja stavljaju umetničko stvaralaštvo kao neverbalnu komunikaciju između epoha i generacijsku sponu, u kontekst kreatora kontinuiteta života kao opšteg života, života čovečanstva a ne pojedinca. Uloga umetnosti u ovom procesu premošćavanja među životima, nad rekom smrti koja protiče ispod tog mosta čovečanstva, jeste božanskog karaktera. Umetnost predstavlja refleksiju nastanka sveta u svim kreativnim potencijalima. Život, održan neprikosnovenom voljom te sam po sebi predstavljen kao pozitivan potencijal sveta”, napisala je Jelena Ivanović, kustos u katalogu izložbe.

Na ovoj izložbi umetnici Radmila Lizdek, Savo Rupić i Branko Milanović predstavljaju se zajedničkom izložbom koja predstavlja stvaralaštvo ovo troje profesora sa Fakulteta likovnih umetnosti u Trebinju u poslednje dve godina.

Otvaranje izložbe je u 20 sati a Kragujevčani će ovu postavku moći da pogledaju do 12. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari