Izložba Zorana Vukajlovića u Zrenjaninu 1

Ciklusom slika „Omaž starim majstorima“ zrenjaninskom publici predstaviće se beogradski akademski slikar Zoran Vukajlović.

U Savremenoj galeriji biće predstavljeni radovi čije polazište su bila poznata svetska umentička dela. Beogradska istoričarka umetnosti i kustos Ljubica Jelisavac Katić naziva slikarstvo Vukajlovića “arlekinovskim svetom”.

– Kao ikonografski prosede Zorana Vukajlovića, koji odgovara njegovom opusu u celini, ističe se svet arlekinovske pojavnosti, kao okidač dinamike, vizuelna atrakcija i istovremeno snažna simbolička poluga lakrdije i paradoksa kao opšteg mesta, koji se, međutim, savremeniku čini najaktuelnijim upravo u vremenu u kojem živi – stav je Ljubice Jelisavac Katić.

Zoran Vukajlović rođen je 1960. godine, studirao je u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 1986. godine. Usavršavao se na Cite des Internationale u Parizu 1998. godine. Jedan je od osnivača udruženja „Saga“ sa sedištem u Čačku. Od 1998. godine član je Akademije umetnika Centralne Evrope sa sedištem u Parizu. Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu. Izložba u Zrenjaninu otvara se 12. februara u 9 časova i trajaće do 8. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari