Japanska adaptacija "Galeba" u Narodnom pozorištu 1Foto: Wikipedia

Japanska pozorišna trupa A la place igraće u subotu pred beogradskom publikom Čehovljevu dramu „Galeb“. Ovaj ruski klasik biće izveden na japanskom jeziku u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović u 20.30, a gledaocima će biti obezbeđen titl na srpskom jeziku.

Reditelj predstave Cujoši Sugijama, kaže da je glavnu inspiraciju našao u maestralnom poigravanju ljudskim sudbinama, neizvesnosti i okrutnosti ljudske svakodnevice Čehovljevih likova.

„Mnogo mi je drago što imamo mogućnost da Čehovljev pozorišni jezik koristimo kao sredstvo komunikacije na različitim medijanima jer je za nas vrlo važno da se različite ideje i vrednosti prepliću kroz pozorišne aktivnosti. U procesima međusobnog razumevanja različitih naroda može doći do konflikata, ali konflikti se ne mogu prevazići u jednom danu već samo u kontinuitetu. Nadam se da će ova predstava biti divno mesto susreta između publike u Srbiji i japanskog tima“, izjavio je Sugijama.
Japanska pozorišna trupa „A la place“ je pre dve godine gostovala u Srbiji sa adaptacijom drame Dušana Kovačevića „Balkanski špijun“. Nakon Beograda oni će izvesti „Galeba“ u Lazarevcu, Šapcu, Bijeljini i Virovitici. Pokrovitelji događaja su kompanija Japan Tobacco International i Ambasada Japana u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari