Jedan ministar na Nišvilu! 1

„Ministar na Nišvilu!“, bio je naslov „hitnog“ jučerašnjeg saopštenja internacionalnog džez festivala Nišvil, u kojem je navedeno da će ga posle 22 godine postojanja posetiti jedan ministar, ali opet ne iz sastava Vlade Srbije.

U saopštenju se precizira da je Nišvil posetio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, profesor Jasmin Komić, koji će uz to nastupiti i kao specijalni gost banjalučkog Balkan Ekspres benda, čiji je koncert predviđen za sinoć na Open stejdžu. Komić je ranije već nastupao na Nišvilu, i to  u sastavu Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke, koji je izveo obrade džez standarda, filmske muzike i evergrina. Osim kao ministar i profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, poznat je i kao muzički autor, gitarista, pevač i dobar poznavalac muzike.

– Nišvil verovatno drži rekord u smislu da ga nikada nije posetio neki ministar, ali je taj niz sada osporen, a glavni krivac za to je ministar iz Republike Srpske- navodi se u saopštenju ovog festivala, koji često iznosi kritike zbog činjenice da ga za više od dve decenije nije posetio nijedan ministar kulture Republike Srbije, iako je reč o kulturnom i turističkom brendu, za koji Srbiji stižu i priznanja iz sveta.

Ovogodišnji, 22. Nišvil završava se večeras, kada će biti održano šest koncerata, među kojima i svetski poznate soul pevačice Džoš Stoun. Tokom četiri festivalska dana na 11 stejdževa 110 koncerata održalo je oko 660 muzičara iz čitavog sveta, među kojima su bili i Al Di Meola ili Bil Evans, a po prvi put u Srbiji i džez bendovi iz Kine. Prema prvim procenama, kroz Tvrđavu je prošlo više od 150.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari