Još jedan trijumf za Čuvare formule - nagrada publike na SFF 1foto: Aleksandar Letić

Najviše glasova publike na upravo završenom Filmskom festivalu u Sarajevu osvojio je novi film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule”.

Ovu informaciju upravo je zvanično potvrdio Sarajevo film festival, a veliki broj gledalaca koji je prošle nedelje posetio regionalnu premijeru nagradio je autorsku ekipu višeminutnim aplauzom.

Pred dolazak u Sarajevo, na nadavno završenom festivalu u Lokarnu, film Čuvari formule osvojio je dve prestižne nagrade Zelenog leoparda za film sa najupečatljivijom porukom i prestižnu nagradu Varajati magazina.

Crvenim tepihom u Sarajevu prošla je autorska ekipa predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem i francuskim glumačkim zvezdama Aleksisom Manentijem i Olivijeom Bartelemijem, kao i domaćim glumcima Rašaom Bukvićem, mladim glumcima Jovanom Jovanovićem, Alisom Radaković, Ognjenom Mićovićem, i Majom Čampar.

Filmska priča “Čuvari formule”, koja govori o humanosti i empatiji, istinita je priča o decenijama skrivanom akcidentu u Vinči 1958.

Ovaj jedinstveni film koji govori o humanosti i empatiji, istinita priča o decenijama skrivanom akcidentu u Vinči 1958, a koja je rađena po knjizi profesora Gorana Milašinovića “Slučaj Vinča”. Kao scenaristi film potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari