Jubilarna Tribina kompozitora 1

Jubilarno, 30. izdanje Tribine kompozitora, najznačajnijeg festivala savremene muzike kod nas, biće održano od 6. do 10 oktobra u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

Zastupljena su dela autora svih generacija, od već afirmisanih i domaćoj publici poznatih imena, do najmlađe generacije domaćih stvaralaca.

Biće dodeljene i nagrade – „Stevan Mokranjac“, za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini – Svetlani Maraš za radiofonsko delo Post-excavation activities; „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku muzikološkinji Jeleni Novak; „Aleksandar Pavlović“ za promociju srpske muzike u zemlji i inostranstvu pijanistkinjama Nedi Hofman Sretenović i Maji Rajković, dok se Ivani Trišić dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Festival će biti otvoren i zatvoren kompozicijama Isidore Žebeljan a na poslednjoj večeri biće premijerno izvedena kompozicija nedavno preminulog profesora Srđana Hofmana koji je jedan od osnivača i prvi selektor Tribine kompozitora.

Koncerti počinju u 17 i 19 časova, ulaz je besplatan ali je obavezna prijava dolaska zbog ograničenog broja posetilaca na email [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari