Kako muškarčine motivisati da gledaju predstavu Muškarčine? 1

I ovog aprila beogradska publika će imati priliku da pogleda najizvođeniju predstavu Reflektor teatra. Izvođenje Muškarčina zakazano je u subotu od 20 časova na sceni Centra za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj 21.

Ovaj pozorišni dokumentarac, u režiji Vojislava Arsića i Milene Bogavac, odgovara na pitanja šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas i šta uopšte predstavlja muškost.

Ko-autori i izvođači su Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Rastko Vujisić i Uroš Novović. 

Svako od nas ima prijatelja koji nikada nije bio u pozorištu, koji ima određene predrasude o tome kako treba jedan muškarac da se ponaša ili šta se podrazumeva pod terminom muškost. Skoro svako od nas je bar jednom vodio ovakav razgovor:

– E, je l’ si gledao predstavu Muškarčine?

– Naravno sa nisam. Zar to nije predstava za žene? Neki lepi, zgodni momci na bini…

– Ne! Što si tako ograničen?! To je dokumentarna predstava o tome kako izgleda pravi muškarac u Srbiji danas.

A to treba kao da se nauči kako treba da izgleda pravi muškarac.

Ne! Baš suprotno. Evo recimo ti, na primer. Treba da se otarasiš tih predrasuda i odeš jednom u životu u pozorište i vidiš šta to zapravo znači.

Da li ti ja ličim na osobu koja ide u pozorište?

Upravo ti o tome govorim! Spusti taj mačo gard i mućni malo glavom. Nije pravi muškarac onaj koji je jak , ide u teretanu i nikad ne plače, nego je pravi muškarac…

– TI SI NEKAD PLAKAO? Hahaha!

Hoćeš li prestati da izigravaš muškarčinu i, kao prijatelja te molim, idi u Centar za kulturnu dekontaminaciju 21. aprila u 20 časova da vidiš o čemu ti pričam. Izazivam pravog muškarca u tebi da to uradi.

Dobro, dobro, kad ti već to toliko znači.

Pravi muškarac posećuje pozorište!

Videćemo.

I video je. Ne postaje se pravi muškarac jednim odlaskom u pozorište, ali je to početak. To je motivacija za intezivniji rad na sebi i svojim unutrašnjim demonima, unutrašnjim muškarčinama.

Za više informacija o Muškarčinama, Reflektor teatru i njihovom radu možete pročitati na reflektor.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari