Premijera predstave Kako razumeti Srbe, u izvođenju kabarea Vladana Savića, a koju je, po tekstu Željka Jovanovića, priredio Mihailo Vukobratović, zakazana je za 22. decembar u 20 sati na sceni „Milenko Zablaćanski“ Pozorišta na Terazijama.

 Reč je o komadu koji se bavi škakljivom temom srpskog mentaliteta, ali koja, kako je objasnio Vladan Savić, ne sme da bude na nivou „mentalističkog vica kako smo navikli”. Na pitanje kako razumeti Srbe, polovina nacije će odgovoriti da je to nemoguće, a ona druga da je to veoma lako. Predstojeća predstava je pokušaj da se upravo pronađe taj najmanji zajednički imenitelj između suprotnih tvrdnji, objasnio je Željko Jovanović na jučerašnjoj konferenciji za novinare, i dodao da komad ne treba da bude mračna, već jedna vesela priča o nama.

U ovoj autoironičnoj predstavi figurira „simpatično zanovetalo” koje iznosi izvesne dileme u vezi sa nacionalnim osobenostima i vrednostima. Muzičari u predstavi „Kako razumeti Srbe“ su Kristina Savić, Vladan Vučković Paja i Uroš Ranković, dok je kostim osmislila Snežana Šimić. Prva repriza ovog komada moći će da se pogleda 9. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari