Kikindske skulpture od terakote krase galeriju u Valjevu 1Foto: galerija terra kikinda

Izborom reprezentativnih skulptura rađenih u terakoti kikindski Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ predtsavio se na izložbi u Valjevu.

Reč je o dvadeset skulptura iz bogate i vredne kolekcije Galerije Terra koji su izloženi u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u Valjevu.

Izložba predstavlja prikaz umetničkih dela rađenih na Internacionalnom simpozijumu skulpture u terakoti velikog formata „Terra“, čiji su autori akademski vajari iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Holandije, Turske, Južne Koreje i Japana.

Pred publikom su dela Slobodana i Miroslave Kojić, Ane Bešlić, Mrđana Bajića, Dragane Ilić Kažić, Igora Smiljanića, Branka Ružića, Ivana Kožarića, Koste Angeli Radovanija, Mojice Smerdu, Frančeska Roviela, Antonija Di Tomaza, Eugenija Rinalda, Paole Gasparoto, Zlatka Glamočaka, Jeroena Meijera, Seme Okan Topač, Čung Bovon, Juko Hihare i Kohta Sakaia.

Izložba je realizovana na osnovu Sporazuma o dugoročnoj saradnji kikindske galerije sa Internacionalnim umetničkim studiom “Radovan Trnavac Mića” iz Valjeva.

Razmena umetničkih produkcija nastalih u okviru godišnjih programskih aktivnosti kikidnske i valjevske ustanove se nastvalja već narednog meseca, kada u Kikindi sledi predstavljanje odabira iz umetničke kolekcije „Radovan Trnavac Mića“.

Izložba valjevske kolekcije umetnina otvara se u petak, 2. decembra u 19 časova u izlagačkom prostoru Galerije „Tera“ u Kikindi.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari