Ambasador Irana u Valjevu: Brojne oblasti za saradnju dve zemlje naročito na nivou gradova 1Foto:www.leparecvaljeva.rs

 

„Postoji mnogo potencija za saradnju u budućnosti, postoji velika politička volja između dve zemlje na najvišem nivou i nadam se da će se ta saradnja razvijati”, rekao je Rašid Hasan Pur Baei ambasador Republike Iran u Beogradu, koji je sa saradnicima posetio Valjevo, piše portal Kolubarske.rs.

Povodom njegove posete otvorena je izložba „Moja prelepa zemlja Iran” iranske umetnice Parise Šad Gazvini u Internacionalnom studiju „Radovan Trnavac Mića”.

– Izložba čije je otvaranje večeras u Valjevu, dala nam je povod da danas budemo u Valjevu. Čast mi je što sam sa gradonačelnikom i njegovim kolegama razgovarao o raznim temama, mnogo potencijala ima za saradnju. Tokom proteklih godina smo svedoci razvoja saradnje u svim sferama. Među svim tim oblastima kulturna saradnja zauzima veoma značajno mesto i večerašnja izložba je dokaz ove tvrdnje, rekao je ambasador Irana.

Prema njegovim rečima sa gradonačelnikom Valjeva i njegovim saradnicima razgovarano je o raznim vidovima saradnje, naročito na nivou gradova dve zemlje.

– Gradonačelniku sam rekao da sve oblasti koje imaju potencijal i mogućnost za saradnju postoje u Valjevu, bilo da se radi o kulturi, sportu, privredi, trgovini i industriji, kao i sve ostale oblasti. Pokušaćemo da definišemo grad u Iranu koji po svim aspektima odgovara Valjevu. To može biti veoma dobra odskočna daska za saradnju između dve zemlje na nivou gradova. Ono što sam ja video kod gradonačelnika, jeste da je mlad čovek koji je pun ideja i to može biti dobar znak da će ta saradnja biti plodonosna. Iran ima širok spektar mogućnosti iz raznih oblasti, a na našu sreću, postoji sjajan pristup o potrebi međusobne saradnje, kazao je Rašid Hasan Pur Baei, prenose Kolubarske.

Ambasador Irana u Valjevu: Brojne oblasti za saradnju dve zemlje naročito na nivou gradova 2
Foto:www.leparecvaljeva.rs

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da Iran i Srbija već odavno imaju tradicionalno dobru bilateralnu saradnju te da je ovo prilika da analiziramo mogućnosti saradnje i na nivou gradova.

Ambasador Irana u Beogradu je sa saradnicima i predstavnicima grada Valjeva prisustvovao prezentaciji „Upoznajmo Iran”, koju je održao Aleksandar Dragović, urednik izdavaštva u Iranskom kulturnom centru u Beogradu i otvaranju izložbe iranske umetnice Parise Šad Gazvini „Moja prelepa zemlja Iran” u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari