Koncertom Stefana Milenkovića završen festival "Ravanelius" 1Foto: Beta/Opština Ćuprija

Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelius“, koji je po drugi put održan u Ćupriji, završen je koncertom Stefana Milenkovića i kamernog orkestra „Kamerata Akademika“ iz Novog Sada.

Publika je u nedelju uveče uživala u delima Sindinga, Geršvina, Karla Orfa i grupe Kvin koje je Milenković na odsvirao violini.

Milenković je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo zbog ukazane časti da nastupa u gradu gde je jedinstvena škola za muzičke talente.

„Ovde dugo postoji tradicija gudača sa ćuprijskom Školom za muzičke talente, tako da mi je uvek zadovoljstvo ali i odgovornost da sviram na ovakvom mestu i istovremeno to me inspiriše“, rekao je on.

Promovisanje klasične muzike na savremen način je cilj festivala, ove godine pod sloganom „Udahni muziku“, čiji su organizatori Ustanova kulutre i Škola za muzičke talente.

Festival je trajao tri dana i koncerte su održali najbolji učenici Škole za muzičke talente u Ćupriji, ansambl Simfonijeta iz Sofije i Džez formacija Sofija, iz Bugarske, i duvački kvintet Beogradske filharmonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari