Konkurs za festival "Uhvati film" otvoren do 1. maja 1Festival Uhvati film

Otvoren je konkurs za filmove na regionalni 19. filmski festival „Uhvati film“ i trajaće do 1. maja ove godine. Festival obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti.

Kako se navodi u saopštenju, pravo na tačmičenje na Filmskom festivali „Uhvati film“, imaju domaći i inostrani filmovi koji se bave temom invalidnosti.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji).

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na linku ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Selektovani filmovi biće prikazani na 19. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Cilj filmskog festivala „Uhvati film“, kako navode organizatori, je informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari