Konkurs za radionicu dokumentarnog filma VARAN BALKAN - Novi Sad 2023. 1Foto: Promo

Organizatori radionice, Varan Balkan & Ateliers Varan Paris, Institut za razvoj publike Novi Sad i Dom omladine Beograda, pozivaju sve zainteresovane kandidate da se do 15. maja 2023. prijave na VARAN BALKAN – NOVI SAD 2023. radionicu dokumentarnog filma.

Radionica će biti održana od 22. maja do 9. jula 2023. u Novom Sadu u prostorijama Instituta za razvoj publike (Salon u Radničkoj), Radnička 27 i Akademije umetnosti u Novom Sadu, Kosovska 33.

Za učešće u radionici mogu se prijaviti državljani sledećih zemalja: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Hrvatska i Albanija, stariji od 18 godina koji žele da steknu početno iskustvo u snimanju dokumentaraca i svega što to podrazumeva, kao i oni koji žele da obnove ili preispitaju svoj rad i pristup snimanju dokumentaraca.

Poznavanje tehnike snimanja filma nije neophodno. Radni jezici radionice: engleski, francuski i lokalni.

Obavezno je poznavanje engleskog jezika. Radionica je besplatna, sve troškove pokrivaju partneri ovog projekta.

Za učešće će biti odabrano 10 polaznika, koji će tokom trajanja ove intenzivne radionice savladati osnove snimanja dokumentarnog filma i načiniti prve korake ka tome da postanu nezavisni filmski autori.

Nakon upoznavanja sa tehničkim aspektima snimanja filma, analize referentnih filmskih ostvarenja, nalaženja lokacija i pisanja scenarija, svaki učesnik će započeti snimanje sopstvenog kratkog dokumentarca na istu temu.

Montaža (uz asistenciju profesionalnih montažera) će omogućiti uvid u važan odnos koji postoji između autora i montažera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari