Kornel Mundruco na Festu 1Foto: www.wikipedia.org / Mátyás Erdély

Mađarski filmski i pozorišni reditelj Kornel Mundruco biće gost 46. FEST-a sa svojim novim ostvarenjem „Jupiterov mesec“.

Domaća publika već je upoznata sa radom ovog stvaraoca čiji je prethodni film „Beli bog“ prikazan na 43. FEST-u, a Mundruco je takođe bio gost Bitefa sa svojim pozorišnim predstavama.

Ovo je sedmi dugometražni film ovog reditelja, svojevrsnog miljenika festivala u Kanu, gde je prikazano njegovih poslednjih pet ostvarenja. Mundruco je za film „Beli bog“ osvojio Gran pri u selekciji „Izvestan pogled“, a „Jupiterov mesec“ je prošle godine bio u takmičarskom programu Kanskog festivala.

„Jupiterov mesec“ prati Arjan, izbeglicu iz Sirije, koji zajedno sa ocem i drugim sunarodnicima pokušava da pređe granicu između Srbije i Mađarske. U dramatičnom sukobu sa policijom, Arjan je upucan, ali ranjavanje ima jednu začuđujuću posledicu. On dobija sposobnost da leti. Korumpirani mađarski doktor koji krijumčari migrante u ovome vidi priliku za zaradu, dok Arjan samo želi da pronađe svog oca od koga se odvojio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari