Kragujevac u dobrom ritmu 1

Kragujevac je ove godine bogatiji za još jedan Festival koji će se održati u utorak i sredu, 22. i 23. juna na Đačkom trgu kod Prve gimnazije.

U pitanju je Festival muzičkog filma – FMF, a organizatori „Kult“ u saradnji sa udruženjem „Forma“, ističu da je ideja da se sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija.
,,Počinjemo letnju sezonu u gradu dobrim rokenrolom, filmovima i svirkama. Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal Fest, svakako najveći rok događaj koji imamo“, kažu organizatori.
Kragujevčani će biti u prilici da pogledaju dokumentarne filmove o legendarnim izvođačima rok muzike sa naših prostora, da razgovaraju sa rediteljima filmova i gostima, akterima istih, koji su prijatelji i saradnici velikana, ali i svedoci jedne epohe.

Obe večeri Festivala završavaju se svirkom kragujevačkog benda „Vesele 80.“, koji će izvoditi numere Vlade Divljana, Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekatarine Velike i grupe Film.
U utorak, 22. juna u 21 sat biće prikazan film ,,Nebeska tema“ o Vladi Divljanu, Mladen Matičević. Posle projekcije o filmu će govoriti reditelj filma Mladen Matičević i pijanista Aleksandar Šandorov.
Sutradan, u sredu, 23. juna u isto vreme prikazaće se film „Novi talas – 40 godina posle“, Nikola Knežević i Olga Kepčija. Gosti posle emitovanja filma na Đačkom trgu biće rediteljka filma Olga Kepčija, rok kritičar Petar Janjatović i basista Zdenko Kolar.
Festival muzičkog filma u Kragujevcu zvanično je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari