Kruševljani se sećaju večeri kada je Toma Zdravković pevao maturantima 1Foto: Promo

Prikazivanje filma „Toma“ u Kruševcu, posvećenog pevaču Tomi Zdravkoviću, prisetilo je Kruševljane na legendarnog pevača koji je u tom gradu sticajem okolnosti 1984. godine pevao pred maturantima Gimnazije.

Maturanti kruševačke Gimnazije slavili su maturu u restoranu „Bagdala“, u kome je, prema rečima tadašnje maturantkinje, danas urednice kruševačkog dopisništva Radio-televizije Srbije Gorane Mićić Mladenović, jedan sto bio rezervisan za nekoga.

„Tokom večeri se pojavio Toma Zdravković sa drugim estradnim zvezdama jer su tu došli da večeraju posle koncerta koji su imali u Kruševcu“, ispričala je za Betu Mićić Mladenović.

Objasnila je da su njihove dve drugarice, Darina i Snežana, zamolile Tomu da nešto otpeva maturantima i da je on pristao.

Maturanti su ga, prema njenim rečima, kada je počeo da peva, okružili, a on se, kako bi svi mogli da ga vide, popeo na stolicu, koja je poslužila kao improvizovana bina.

Za Dejana Miladinovića je to ostala večna uspomena, a to što je Toma, iako vidno umoran od koncerta, pristao da im otpeva nekoliko pesama, pokazuje njegovu veličinu.

„Bili smo maturanti, mnogo nam je značilo da nam nekoliko pesama otpeva tako dobar i poznat pevač, a posebno nam je bilo neverovatno da smo imali tu sreću da se baš Toma pojavi tu gde slavimo maturu“, kazao je Miladinović, tadašnji maturant, a sada direktor u kruševačkim novinama Grad.

Film „Toma“ u bioskopu „Kruševac“ emituje se od 16. septembra, a do sada ga je videlo više od 6.600 gledalaca, što ga svrstava među najgledanije filmove u poslednjih desetak godina.

Zbog interesovanja publike, njegovo emitovanje je najpre produženo do 10. okrobra, a potom do 17. oktobra, do kada će se prikazivati svakodnevno u tri termina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari