Likovna kolonija "Slika 2021." u Ečki 1

Savremena galerija Zrenjanin organizuje 66. saziv umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka „Slika 2021.“ koji se održava od 10.do 12. septembra.

U koloniji učestvuje petoro istaknutih savremenih vizuelnih umetnika koji će razmatrati i preispitivati pojam slike u različitim kontekstima i medijima.

Umetnici će imati priliku da sami odaberu temu kojom će se baviti u svojim radovima, odnosno mogućnost da predstave ono što ih je najviše inspirisalo i podstaklo na rad u Ečki, njenom okruženju i kroz druženje i razmenu iskustva sa ostalim učesnicima kolonije.

Učesnici ovogodišnje kolonije „Slika 2021.“ su Violeta Vojvodić, Mirjana Odić, Jelena Grujičić, Vuk Ćuk i Vladimir Bjeličić.

Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić-Fenjčev. Izložba radova nastalih u koloniji biće održana u Savremenoj galeriji Zrenjanin decembra 2021. godine.

Rad kolonije je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari