Premijera filma "You go to my head" sutra u Kombank dvorani 1

– Premijera višestruko nagrađivane ljubavne drame „You go to my head“ reditelja Dimitri de Klerka u kojem glavnu mušku ulogu tumači Svetozar Cvetković a žensku Delfine Bafort održaće se sutra u 19 časova u Kombank dvorani.

Tim povodom reditelj Dimitri de Klerk je rekao da je Srbija “duša filma” da je ona jako prisutna u njemu , te da polovinu ekipe čine upravo ljudi odavde.

– Delfine je srce filma, a Svetozar duša – kazao je De Klerk: On je ispričao da je Svetozara Cvetkovića, upoznao mesec dana pre snimanja filma i da je prvobitno on trebalo da glumi glavnu mušku ulogu. Međutim, belgijska glumica i model Delfine Bafort ga je od toga odgovorila posavetovavši da pronađe glumca.

– Morate da slušate žene, uglavnom su u pravu – istakao je reditelj, dodajući da nije siguran da li bi uspeo da završi film bez Cvetkovića, koji mu je, tokom snimanja, bio, kako je rekao “kao brat”. De Klerk je takođe primetio da muškarci i žene drugačije reaguju na njegov film.

Glumica Delfine Bafort je ispričala da je Svetozara Cvetkovića upoznala u Sahari, i da joj je to pomoglo da pronađe lik koji u filmu ima amneziju.

– To mi je značilo jer je Cvetković za mene bio stranac. Pre snimanja nisam ga poznavala – kazala je Bafort, dodajući da je i marokanska pustinja, takođe dala svoj doprinos u izgradnji lika koji tumači.

– Upoznali smo se na suncu koje je peklo, usred pustinje. U daljini je stajala Delfine, na horizontu, a pored nje je bio reditelj koji je držao razapetu maramu preko njene glave, ne bi li je zaštitio od sunca – dočarao je Svetozar Cvetković prvi susret s partnerkom u filmu i rediteljem

On je rekao da je “reditelj glavnu glumicu štitio od laži koju joj nameće njegov lik i da se laž pretvorila u veliku ljubav. Time je Cvetković sumirao radnju filma. On je takođe primetio da je posle mnogo godina snimio film koji može da nosi podnaslov “ljubavni film”.

– Drago mi je što ovaj film budi emocije kod publike – konstatovao je Svetozar Cvetković.

Lajtmotiv filma je inače pesma Chet Bakera “You go to my head”, a njegova radnja se odvija u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. DŽejk, arhitekta, odvodi je najbližem lekaru i saznaje da ona pati od posttraumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, DŽejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo.

LJubavna drama“You go to my head” prvi put je prikazana domaćoj publici na prošlogodišnjem 23. Festivalu autorskog filma u Beogradu a glumci i reditelj su osvojili prestižne nagrade za rad na ovom ostvarenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari