Majdanpek: Predstavljena knjiga pesama Kristalni pogledi 1Foto: D. Aleksić

Brojnim prisustvom promociji zbirke pesama Kristalni pogledi, Donjomilanovčani su odali poštovanje pesničkom radu svoje slepe sugrađanke Snežane Davidović.

Kristalni pogledi u kojoj je sabrano 69 pesama, druga su zbrika pesama Snežane Davidović nastalih u minulih 15 godina, koliko je prošlo od objavljivanje prve zbrike Pogled u dalj.

-Suština pesničkog opredeljenja ispoljava se u obe zbirke, ali se u drugoj zapaža napredovanje i već zrelost uz izvesna tematska i strukturna pomeranja – konstatuje recenzent mr Ranko Burić.

Drugi recenzent bio je glumac Milan Caci Mihailović koji kaže da je “poezija mlade Snežane Davidović, poezija nudraca, duboko zamišljenog nad sobom, zaronjenog u suštinu, iskreno zapitanog kakav li to greh ispašta”.

U promociji Kristlnih pogleda u Donjem Milanovcu učestvovali su mlada autorka, glumac zaječarskog pozorišta Branislav Mijatović, profesori Stevan Jovanović i Gorčilo Potpara, glumac amater Dragan Aleksić i recenzent mr Ranko Burić.

-U svojoj iskreno i znalački, pa otud i spešno vođenoj pesničkoj i intelektualnoj igri razboritim i osećajnim, kristalno iskričavim pogledom Snežana Davidović zalazi u dubine i visine, širine i zbivanja u sebi i oko sebe. taj uvid pretače u pesme posebne osećajnosti koje izbacuju čitaoca iz ravnodušnosti – rekao je predstavljujući Snežanine pesme Ranko Burić.

Osim Burića, Snežanine stihove kazivali su njeni gosti Branislav Mijatović, Stevan Jovanović, Gorčilo Potpara i Dragan Aleksić, koje je publika nakon svake pesme nagrađivala aplauzom.

Muzička pratnja stihovima bio je profesor muzike Nenad Ilijić.

Ne želeći da puno priča, jer kako je sama rekla “večeras me je bilo i previše”, mlada pesnikinja se zahvalila prijateljima na podršci, posebno roditeljima koji je u svemu podržavaju i motivišu, izdavačima i Opštini Majdanpek za finansijsku podršku za štampanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari