Marko Louis: Izazov je svirati pred publikom koju ne vidiš (VIDEO) 1Foto: Miroslav Dragojević

Nažalost, čovek se uglavnom „probudi“ tek kada dođe do problema, kada je ugrožena sloboda ili zdravlje, a važno je da smo svaki dan zahvalni na tome što smo zdravi i da to shvatimo ozbiljno, bez obzira na virus.

Solidarnost je najbitnija u ovom trenutku jer moramo da vodimo računa jedni o drugima. Ovo je period kada su ugroženi svi. Nema podele. Svi smo isti – kazao je za Danas Marko Louis, muzičar koji je zbog nemogućnosti da nastupi uživo pred publikom odlučio da održi online koncert „Quarantine Live Session“, na njegovom Instagram profilu i Youtube kanalu, danas u 18 sati.

Posle dva objavljena singla koji najavljuju novi album planiran za kraj godine, „Ninana“ i duet sa Lenom Kovačević – pesma „Kraj“, Marko Louis je trebalo da, u sklopu regionalne turneje, ima i koncert u Kombank dvorani. Međutim, zbog izbijanja vanrednog stanja, samim tim i nemogućnosti da se druži sa svojom publikom, Louis je odlučio da ljubitelje „balkanskog soula“ obraduje online koncertom.

– Već mi veoma nedostaje da pevam i sviram pred publikom i nisam ja prvi koji se setio ovoga ali mislim da je trenutno jedini način kako izvođač može da deli svoj performans. Mnogo sam srećan povodom kako je publika reagovala na moju objavu i komentari su prelepi. Nikada nisam radio nešto slično i moram da priznam da je izazov za mene da nastupam pred publikom koju ne vidim. Biću sam sa svojim instrumentima i mislim da može interesantno da ispadne – smatra Louis.

On kaže da ovaj period koristi da se druži sa porodicom i da radi stvari za koje nikada „nije bilo vremena“, kao na primer da kuva.

– Iako sam već završio novi album, koristim ovo vreme da radim na novim pesmama. Volim da se družim u studiju sa prijateljima i tako uvek lako iskoči neka nova ideja, ali sada to moramo virtuelno da radimo – primećuje muzičar i dodaje da se njegov „zabavni program“ sastoji u tome što se „juri sa sinom po kući“, dok on ne ode da spava, pa posle toga „pogleda i neki film“. Louisu je drago da muzeji i pozorišta daju besplatne onlajn ture i predstave, jer mu je i to opcija za zabavu.

– Beskrajno sam srećan što se bavim muzikom, zato što me ispunjava u potpunosti. Muzika budi sve emocije. Sreću, bol, tugu, lepotu i to nas podseti da smo živi. Smatram da muzika može uvek da nam pomogne i da bude lekovita. Tako je i u ovoj situaciji – zaključuje Marko Louis i poručuje svima da se čuvaju, da budu odgovorni i da ostanu kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari