Stiven Spilberg i Martin SkorsezeFoto: EPA/PAUL BUCK

Martin Skorseze i Stiven Spilberg ponovo sarađuju na trileru „Rt straha“ (Cape Fear), koji ćemo ovog puta gledati u vidu TV serije.

Poznati reditelji su izvršni producenti predstojeće televizijske serije čiji je glavni autor Nik Antoska, prenosi Index.

Martin Skorseze je već snimio film po ovoj priči

Ova triler serija na novi će način prikazati već poznatu priču, koju je Martin Skorseze obradio u svom psihološkom trileru iz 1991. godine.

Glavne uloge u Scorsezeovom filmu igrali su Robert De Niro i Nick Nolti, dok su u originalnom filmu iz 1962. godine, koji je režirao Dž. Li Tompson, glavne likove tumačili Gregori Pek i Robert Mičam.

Koje novine donosi serija?

Nova serija pratiće bračni par advokata, kojima je opsednut poznati ubica, koji uskoro izlazi iz zatvora. Nova verzija „Rta straha“ opisana je kao „napeti, savremeni triler koji analizira američku opsesiju tzv. true crime pričama u 21. veku“.

Serija je još uvek u fazi produkcije, a trenutno nije poznato na kojoj će se platformi prikazivati. Prethodne serije Nika Antoske, „The Act“ i „Candy“, prikazivale su se na striming platformi Hulu, dok se serija „A Friend of the Family“ prikazivala na striming servisu Pikok. Prema pisanju sajta „IndieWire“, za „Rt straha“ trenutno su zainteresovani Epl TV+ i HBO.

Skorseze i Spilberg su sarađivali na adaptaciji iste priče

Scorsezeov „Rt straha“ smatra se solidnim ostvarenjem u njegovoj filmografiji. Film je zaradio više od 180 miliona dolara širom sveta, a uz to je bio nominovan za Oskara i Zlatni globus.

Spilberg je na „Rtu straha“ radio kao jedan od producenata, nakon što je odbio ponudu da režira film. Sve adaptacije „Rta straha“ bazirane su na romanu „The Executioners“ iz 1957. godine, koji je napisao Džon D. Mekdonald.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari