Matine za mlade u Knjaževsko - srpskom teatru u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Knjaževsko – srpski teatar i Kancelarija za mlade zbog velike zainteresovanosti i ove sezone organizuju Matine za mlade.

Cilj matinea, pored edukativnog karaktera, je podizanje kulturne svesti kod mladih i vraćanje kulture odlaska u pozorište kao trajno usvojene potrebe.

– Pozorište je veoma važno, posebno za mlade, jer prikazuje priče koje imaju određenu poruku. To je posebno važno u periodu odrastanja i igra važnu ulogu u formiranju stavova i vrednosti kod mladih osoba i može imati pozitivne uticaje kako na socijalizaciju i formiranje ličnosti, tako i na društvenu afirmaciju mladih, istakao je direktor Knjaževsko – srpskog teatra Mladen Knežević.

On je dodao da je prethodna sezona bila veoma uspešna i da se nada da će ova biti još bolja.

Tokom prošle sezone organizovano je više matinea sa velikom posetom mladih, a neke predstave su izvođene više puta u toku dana.

– Usmeravanje mladih i uvođenje u kulturne institucije jeste naša zajednička misija. Pozorište je mesto gde se mladi ljudi povezuju i prepoznaju kao uživaoci kulturnih sadržaja, ali i stvaraju nova poznanstva, ističe Marija Đoković iz Kancelarije za mlade.

Prvi matine za mlade organizovaće se 19. septembra sa početkom u 14 časova. Na repetoaru će biti predstava “Ko nema u vugla, gugla”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari