Međunarodni festival Dani orgulja od 29. avgusta do 16. septembra 1KCB-Dani-orgulja

Ovogodišnji, 21. Međunarodni festival Dani orgulja – Dies organorum održaće se od 29. avgusta do 16. septembra na velikim orguljama italijanske graditeljske kuće Zanin koje se nalaze u Katedrali Blažene Djevice Marije u Beogradu, a koncerti koji nas očekuju biće nastupi orguljaša iz Francuske, Italije, Austrije i Nemačke.

Njihovi programi čine nastavak obeležavanja dve decenije postojanja festivala, koji su zbog pandemije bili odloženi, kao i zanimljive programske koncepcije domaćih orguljaša i ansambala.

Festival svojim koncertom svečano otvaraju Iv Rehštajner, francusko-švajcarski orguljaš, Zoltan Borbelj, Simone Veber i gotarista Danilo Šainović, a naša publika će tokom festivalskih dana imati priliku da čuje virtuoze sa svetskih muzičkih scena, među kojima je i Franc Danksagmiler.

Na zatvaranju značajne manifestacije koja ulazi u treću deceniu postojanja nastupaće nemački Kamerni orkestar Muzikon i Jirgin Els, a do 16. septembra biće organizovani i koncerti za decu, predavanja i majstorske radionice Letnje škole orgulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari