Ministarka Tatjana Matić otvorila 12. Nušićijadu 1Foto: Beta/Ministartsto trgovine, turizma i telekomunikacija/Jelena Vučetić

U Ivanjici je danas počeo 12. festival kulture, humora i zabave – popularna ”Nušićijada”.

Manifeastaciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakavši da je, iako je Branislav Nušić rođen u Beogradu, „Nušićijada rođena u Ivanjici“, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Posebnost i značaj manifestacije međunarodnog odziva kao što je Nušićijada, ogleda se pre svega u dugoj tradiciji negovanja sećanja na Branislava Nušića i njegova nenadmašna dela“, rekla je Matić.

Ona je navela i da se posebnost i značaj Nušićijade ogleda i u naporima lokalne zajednice koja, kako je ukazala „posvećeno i ponosno godinama razvija festival i predstavlja svoj nacionalni i kulturni identitet“.

„Želim vam uspešan festival i uživanje u trodnevnom prazniku humora i veselja“, rekla je Matić.

Ona je istakla da je ivanjički kraj „turistički dragulj Srbije i pionir u seoskom turizmu“.

Dodala je da je ivanjički kraj prepoznao i UNESKO, koji je planinu Goliju uvrstio u jedini prirodni rezervat biosfere u Srbiji.

„Svesni prirodne, ali i kulturno-istorijske vrednosti ovog kraja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija teži unapređenju kvaliteta turističke i kulturne ponude ovog podneblja“, rekla je ona.

Matić je precizirala da je U periodu od 2015. do 2021. uloženo „34.180.000 dinara za različite infrastrukturne i projekte promocije, manifestacije i edukacije“.

Pri dolasku na „Nušićijadu“, Matić je obišla punkt postavljen na ulasku u Ivanjicu na kome se proveravaju potvrde o vakcinaciji, PCR ili antigenski testovi na korona virus.

Posetioci Nušićijade se mogu testirati i u obližnjem Domu zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari