Miran i dostojanstven protest nije dovoljno vidljiv

Povodom zatvaranja Galerije Grafički kolektiv LJiljana Ćinkul, umetnička direktorka ove institucije, za Danas

Ostavite komentar


  1. od onih koji su od parlamenta srbije napravili stocnu pijacu, nije za ocekivati da razumeju,podrze i postuju kulturu i umetnost. nazalost, graficki kolektiv nije jedina institucija kulture koja nestaje. to potvrdjuje cinjenica da je vlast,koja je vise puta pokazala osiono,ruzno lice i prezir prema umetnosti i kulturi, ponovo dobila izbore u beogradu.
    @avucic je resio sve za sta je bio zainteresovan. sto je zeleo! ovo,ocigledno,nije!

  2. Ma hajte molim vas, kakva kultura…imamo farmu , pink, informer… to je dovoljno kulture…
    Oni u skupstini ne bi prepoznali kulturu da ih ujede za dupe…

  3. Пространа Галерија у Париској улици има махом безначајне изложбе савремене уметности, па се може дати Графичком колективу, који је фин као колектив и изложбе су им занимљиве.
    Иначе, замерам Графичком колективу што никада нису скинули натпис на крепалом српскохрватском језику изнад улаза, можда им је он повукао лошу судбину. Кад бих био злурад, рекао бих – заслужено; зашто су држали тај комунистички остатак?

    1. Da li je zaista bitan natpis u celoj priči? Mene više brine namera vladajuće klikera da se uništi sve što se ne uklapa u njihov (ne)kulturni model.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.