Mlada pijanistkinja Aleksandra Dovgan 6. marta premijerno na Kolarcu 1Foto: BETAPHOTO/Irina Schymchak

Mlada ruska pijanistkinja Aleksandra Dovgan premijerno će se predstaviti beogradskoj publici 6. marta u 20 časova na koncertu u Kolarčevoj zadužbini.

Kako je najavljeno, reč je o nastavku koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS koncertne sezone 2022/2023. u okviru koje Piano lend (Land) i Kolarčeva zadužbina predstavljaju prestižne pijaniste današnjice.

“Ovo je jedinstvena prilika i ovo se retko čuje!  Pijanistkinja Aleksandra Dovgan se teško može nazvati čudom od deteta, jer iako je ovo što radi čudesn, to nije dečja igra. Čuje se izvođenje odrasle osobe i samosvesti, posebnog personaliteta. Posebno mi je zadovoljstvo da pohvalim rad njene profesorke, Mire Marčenko. Ipak, postoje stvari koje ne mogu biti podučene i naučene. Talenat Aleksandre Dovgan je izuzetno harmoničan. Njeno sviranje je iskreno i koncentrisano. Predviđam joj sjajnu budućnost!”, navodi čuveni pijanista Grigorij Sokolov.

Program koncerta na Kolarcu obuhvatiće dela Mocarta, Betovena i Bramsa.

Aleksandra Dovgan je rođena 2007. godine u muzičkoj porodici i već sa četiri i po godine je počela sa časovima klavira. Njen talenat je već sa pet godina uvrstio u klasu Mire Marčenko, istaknute profesorke Centralne muzičke škole Moskovskog državnog Konzervatorijuma.

Aleksandra je pobednica brojnih internacionalnih pijanističkih takmičenja, a za sobom već ima brojne nastupe u najprestižnijim koncertnim dvoranama kao što su Berlinska filharmonija, Teatar Šanzelize u Parizu, kao i dvorane u Amsterdamu, Beču, Ženevi, Stokholmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari