Mladenović: Individualne pobune vode generalnom štrajku u ovoj farsi od države

Ostavite komentar


    1. Nažalost, čin Kokana Mladenovića i još nekolicine časnih pojedinaca je samo kap vode u pustinji ove podaničke i ulizičke pučine da parafraziram Krležu. Većina onih koji imaju i ugled i bogatstvo i kojima zameranje Vučiću ne bi ugrozilo ni egzistenciju ni ime ćute k’o zaliveni baš kao da ih se sudbina ovog jadnog naroda uopšte ne dotiče. Što je još gore nekima „Predsednik“ milionske udeljuje donacije za gradnje raznoraznih turističko-ugostiteljskih objekata direktno iz džepova poreskih obveznika ove zemlje.

  1. A predstave mu se igraju u Narodnom pozorištu i na Crvenom krstu!!
    Što se ne odrekne tih para?

    1. Kakve veze ima igranje predstava u Narodnom i na Krstu sa ucestvovanjem na festivalu u Nisu gde je prvorodjeni srdski kinez pokrovitelj. Ni Ana Botkinja „limited edition“ nije dovoljna da pokrije glup komentar.

    1. E, jes’ ga pogodio ka onom stvari u… Čovek je izričito protiv nasilnih smena vlasti jer smatra da to može biti pravilo, i, to mu je jedina mana.

  2. Kokane, kakvi su vam to komentari i objašnjenja?. Iz aviona se vidi da to što vi pričate nema veze sa pozorištem već da ima veze isključivo i samo sa politikom. Ako ste zaista toliko principijelni i ako zaista mislite sve to o Vučiću nemojte onda ni vi ni taj Tašnica više da radite niti u jednom državnom pozoristu. Sto vise pričate to postajete sve besmisleniji. Šta vise samo proizvodite da nam je taj Spasoje sve simpatičniji. Pažljivo pratim šta se sve događa sa ovim festivalom i jedino sto mi je jasno jeste da mi vi uskraćujete da uživam u pozoristu i da na jeftin način uvlačite politiku u pozoriste .

    1. Niko nista ne uvlaci, ni skupo ni jeftino. Politika je pravo svakog gradjanina iako vi hocete da bude pravo samo ovih vasih na vlasti.

  3. Reditelju Kokanu Mladenoviću,

    sa pozdravom iz Niša.

    Hvala Vam gospodine što ovako izdašno „pomažete“ pozorišni festival, koji se evo osniva u Nišu. Nismo očekivali od Vas da u borbi protiva autokratije (kako Vi kažete) Vi evo radite da festival ne uspe, da se možda ugasi.
    Da sam na Vašem mestu ja bih se preslišao šta to radim. Ne morate da menjate odluku. Duboko ste zakazili. Izgleda da niste slučajno otišli iz Niša, da pomognete sveopštu Beogradizaciju Srbije (ekonomija, kultura, sport, itd, itd). A kada smo već kod Beogradizacije, probajte da utvrdite koliko od tih 0,73% budžeta za kulturu ide u Bgd a koliko u Niš. Imaćete šta da vidite.

    Pozdravlja Vas „Vaš“ Niš.

Ostavite komentar


Kultura

Šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije u selekciji "Filmski krugovi" Sterijinog pozorja: Koliko nas muči nasleđe bivše države? 9

Šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije u selekciji „Filmski krugovi“ Sterijinog pozorja: Koliko nas muči nasleđe bivše države?

U selekciji "Filmski krugovi" u okviru Sterijinog pozorja u Novom Sadu biće prikazano šest filmova sa prostora bivše Jugoslavije. El Shatt – nacrt za utopiju (Ivan Ramljak), Jedna žena, jedan vek (Želimir Žilnik), Dosije: Labudović – Nesvrstani (Mila Turajlić), Tvornice radnicima (Srđan Kovačević), Pomračenje (Nataša Urban) i Koreni (Tea Lukač).

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.