"Molimo članove da ne prihvataju rad na projektu 'Košare'" 1Sa snimanja filma "Košare" Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Povodom izjava u vezi sa filmom „Košare“ u režiji Balše Đoga – spora reditelja i producenata oko njega, oglasilo se saopštenjem Udruženje scenarista Srbije.

„Udruženje scenarista Srbije na osnovu svega do sada viđenog i publikovanog poziva da se prekine sa medijskim objavama u kojima se kleveću članovi ekipe filma i televizijske serije, a pre svih reditelj Balša Đogo, i da se obustave svi drugi vidovi pritisaka na Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja koje o ovom sporu treba da donesu odluku“, navodi se u saopštenju i dodaje: „Pritisci, klevete kao i neprihvatljivi događaji poput dolaska nepozvanih lica na zatvorene sastanke nisu ambijent u kome se može stvarati i raditi na profesionalnom nivou.

Zadatak Udruženja scenarista Srbije je da izbori prihvatljive uslove rada za scenariste, a oni se ne mogu steći dok ne budu postojali i za sve ostale filmske autore.

Stoga, naše Udruženje poziva na ponovno uspostavljanje reda u radu krovnih institucija naše kulture koje još uvek imaju presudnu ulogu u ovakvim okolnostima“.

Udruženje na kraju moli svoje članove i one koji to žele da postanu da ne prihvataju rad na projektu „Košare“ sve „dok se ne donese pravosnažna odluka zvaničnih organa a to su Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja, kako bi se u potpunosti zaštitio integritet rada naših članova i kolega dok god traje ovaj spor“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari