Sana Garić singlom "Sobe" najavljuje novi album “Naočare za srce“ (VIDEO) 1Foto: Promo

Klavijaturistkinja i pevačica Sana Garić objavila je novi video-singl za pesmu “Sobe“ snimljen u eksperimentalnom umetničkom prostoru „International Test Site – Z1“, a po ideji konceptualnog umetnika Dragana Ilića.

Zajedno sa artefaktima robotike, elementima moderne tehnologije, konceptualnim radovima umetnika, i kadrovima koreografije interaktivnog performansa, spot se poigrava sa sajber estetikom i predstavlja najavu za njen predstojeći album “Naočare za srce“.

Muzičarka je u toku ove godine već objavila dva video-singla.

– U toku snimanja i montiranja spota razmišljala sam o robotizovanoj stvarnosti koja nas okružuje i o tome kako su ljudi sve više otuđeni u svojim sobama, a svako od nas ima svoj mali neprimetni svet osećanja. Život je ipak lakši i lepši kad smo okruženi prijateljima, a ne samo tehnologijom u izolaciji. Naš mikrosvet dobija smisao tek u interakciji sa drugim ljudskim bićima – ukazuje Garić.

Sanin upečatljiv vokal i autorske kompozicije obojene svežim sint elektro zvukom, predstavljene su u novom svetlu zahvaljujući doprinosu članova njenog benda.

Naime, basista Milorad Ristić Miki donedavno autor i član jedne od najuticajnijih domaćih grupa Darkwood Dub, ali i član benda Bella Technika, potom bubnjar Feđa Tom Franklin iz benda Fish in Oil i gitarista Dušan Ristić priključili su se bendu Sane Garić i radu na drugom albumu.

Produkciju, miks i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđevic – DJ Rahmanee.

Režiju za singl potpisuje filmski i TV reditelj Darko Štetin, kameru Aleksandar Despotović i Stefan Petrović u okviru Dream Drive studija, video montažu Sana Garić, i kolor art Miloš Jež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari