Nagrada "Laza Kostić" Ninusu Nestoroviću 1Foto: Dragan Kurucić

Nagrada „Laza Kostić“ za karikaturu i novinarsku satiru dodeljena je Ninusu Nestoroviću,čiji se aforizmi mogu pročitati Večernjim novostima, Politici, listu Nova i Ošišanom ježu, saopštilo je Udruženja novinara Srbije koje je objavilo imena dobitnika godišnjih nagrada.

Aforizmi Ninusa Nestorovića su moćni, ubojiti, duhoviti, mračni i svetli. On je neko ko vrhunski uspeva da u svega nekoliko reči kaže srž i prodrma one koji vole da pročitaju aforizme.

Po rečima psihologa Žarka Trebješanina, Ninus Nestorović predstavlja vrhunskog aforističara i u svom sazrevanju je upravo dostigao „top formu“, navodi se u saopštenju UNS-a

Nenad Ristić, novinar, urednik, pisac, putopisac, dokumentarista i Dragoljub Janojlić, novinar u penziji, višegodišnji član UNS-a dobitnici su ovogodišnje nagrade UNS-a za životno delo.

Nagrada „Dimitrije Davidović“, za uređivački poduhvat dodeljena je Radomanu Kanjevcu, glavnom i odgovornom uredniku Drugog programa Radio Beograda.

Milevi Malešić, direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici Televizije „Forum“ iz Prijepolja dodeljena je Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“, za doprinos istoriji štampe i novinarstva.

Zlatna povelja UNS-a dodeljena je Dragoslavi Dragani Peskarević, za dugogodišnji rad i doprinos razvoju novinarstva, kao i afirmaciji novinarske organizacije veterana.

Ivan Ilić, dopisnik iz Brisela RTV Vojvodina dobitnik je nagrade za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“ u kategoriji „Vest i izveštaj“.

Ove godine žiri je napravio izuzetak i od više pristiglih reportaža odlučio je da dodeli dve ravnopravne prve nagrade „Laza Kostić“ za reportažu – Mini Delić i Anđelki Ćup.

Branku Žujoviću novinaru iz Subotice pripalo je specijalno priznanje za kontinuirano istraživanje i izveštavanje o zloupotrebama budžetskog novca kroz sistem projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.

Nagrada “Bogdan Tirnanić” dodeljena je Daliboru Bubnjeviću, glavnom i odgovornom uredniku lista “Zrenjanin”.

Nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ pripala je novinaru Vuku Cvijiću.

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri koji su činili Ksenija Pavkov (predsednica), Marko Nedeljković, Goran Sivački, Slobodan Radičević i Bogdan Vranješević.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a u sredu 21. decembra u 13 sati u Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6/III).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari