Beogradskog pobednika za najbolji film dobio je film Rekvijem za gospođu J u režiji Bojana Vuletića, u produkciji Nenada Dukića. Nagrada je uručena večeras na Festu.

Ovo je nagrada u okviru takmičarskog programa Srpski film. U okviru ovog programa takmičilo se sedam domaćih ostvarenja: Svi severni gradovi, Jesen samuraja, Dnevnik mašinovođe, Vetar, Inkarnacija i dve premijere, Rekvijem za gospođu J. i Afterpartzy.

Svi ovi filmovi konkurisali su za nagrade čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije. Žiri nacionalne selekcije Srpski film radio je u sastavu: Ksenija Marinković, glumica iz Hrvatske – predsednica žirija; Mirosalv Momčilović, reditelj i scenarista; Slobodan Skerlić, reditelj i scenarista; Žan Mark Bar francuski glumac; Hrvoje Hribar, pisac, reditelj i producent iz Hrvatske. Nagradu za NAJBOLJU MUŠKU ULOGU osvojio je LAZAR RISTOVSKI u filmu DNEVNIK MAŠINOVOĐE, a njemu je nagradu uručila Ksenija Marinković.

Nagrada za NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU odlazi u ruke MIRJANE KARANOVIĆ u filmu REKVIJEM ZA GOSPOĐU J., te je izlaskom na scenu ovu nagradu uručio Žan-Mark Bar. 
Nagradu za NAJBOLJI SCENARIO osvojio  je BOJAN VULETIĆ za film REKVIJEM ZA GOSPOĐU J. a Slobodan Skerlić uručio ju je reditelju.
 
Nagrada za NAJBOLJU REŽIJU pripala je takođe BOJANU VULETIĆU, za film REKVIJEM ZA GOSPOĐU J. a Hrvoje Hribar bio je tak koji će je uručiti autoru.  Nagradu ŽIRIJA osvojio je film VETAR u režiji Tamare Drakulić, te ju je rediteljki uručio Miroslav Momčilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari