Uhapšeno više osoba: Na teritoriji Srbije za manje od godinu dana prodali oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA 1Foto: Shutterstock/CC7

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK 4. maja 2024. godine na teritoriji Srbije lišeno je slobode devet lica dok je na teritoriji Češke Republike 6. maja lišen slobode  jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe Vladan Šumarević, navodi se u saopštenju.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, I. Š. (drugi organizator ove organizovane kriminalne grupe), P. D, M. P, S. D, A. G, (prethodno A. P.), M. T. (koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela), M. M, S. J. (prethodno ime S. D.), Z. H. i M. I.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246 KZ i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ.

Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi). Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora I. Š. i jedan od pripadnika M. P. su priznali izvršenje krivičnog dela.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnnosu na sva lica odredi pritvor o čemu je sud doneo rešenje o pritvoru za sve osumnjičene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari